Lifestyle

VOORLEZEN MET DE LUMIES

Wij lezen Ilayla al voor vanaf dat ze een maand of 6 was. Waarom voorlezen zo belangrijk is heb ik je toen ook al verteld. En sinds die dag hebben wij haar elke dag voorgelezen. Tegenwoordig lezen we overdag ook wat verhaaltjes voor en zelf is ze ook bezig met boekjes. Plaatjes bekijken, vertellen wat ze ziet en dat soort dingen. Wij vinden voorlezen gewoon heel belangrijk. Het hoort nog steeds bij ons avond ritueel. Ik vind dit zelf een heel fijn ritueel, we doen Ilayla altijd samen op bed en om de beurt lezen wij een verhaal. Compleet met stemmetjes,vragen en dansjes. Het is echt letterlijk een feestje. En omdat ik dit vanuit huis uit niet mee heb gekregen blijft het bijzonder.
We hebben ook al heel wat boeken gelezen en hebben daarom 2 mooie plankjes aan haar muur met alle voorlees boeken.

Vandaag wil ik jullie meer vertellen en laten zien over de boeken van ” de Lumies”. Omdat Ilayla een grote zus wordt hadden wij het idee dat het leuk was om haar aan het idee te laten wennen door middel van boeken. De boeken zijn super mooi geïllustreerd met hele mooie kleuren en lekker modern. De verhalen zijn leerzaam zonder dat het door je strot wordt geduwd, haha.

” de Lumies worden grote broer en zus” 

Dit boek komt met een medaille voor de aanstaande grote broer of zus. In het verhaal wordt je meegenomen in de reis van Lux en LouLou, op weg naar de komst van hun zusje. Zelf vertellen wij altijd bij dit boek hoe het op dat moment dan bij ons gaat. Ilayla is helemaal gek van dit boek. Juist omdat alles heel herkenbaar is. Van luiers tot de spanning van het wachten op haar zusje.

Uiteraard verdient Ilayla de medaille van “beste grote zus”.!!

“de Lumies op zoek naar avontuur”. 

Het tweede boek wat ik mocht ontvangen was ” de Lumies, op zoek naar avontuur”. Samen met een super leuk buitenspeel diploma. Ja en je ziet inderdaad de verkeerde datum staan, tja mijn zwangere brein telt niet meer mee hoor.

Dit boek staat in het teken van samen spelen en samen zijn. Met een mooie boodschap, dat je super speciale dingen hoeft te doen om leuk te spelen. Maar gewoon simpel samen zijn en lekker naar buiten gaan. Normaal ben ik elke dag even buiten met Ilayla maar sinds mijn zwangerschap wat gecompliceerder is geworden is dat lastig. Gelukkig gaat ze 3 keer per week naar de peuterspeelzaal en vindt ze buiten spelen heerlijk!

Ik vind “de Lumies” boeken zelf heel leuk! Alles is leuk in elkaar gezet en de verhalen zijn leuk. Leuk om te hebben in je collectie of om cadeau te geven! Er zijn nog meer leuke boeken van de Lumies zoals, “op het potje” en “zoeken een speen”. Allemaal leuke verhalen om bepaalde fases beter uit te leggen aan je kindje en ook nog eens op een leuke gezellige manier. Bestel de boekjes snel en makkelijk via www.delumies.nl

Lees jij ook elke dag voor aan je kindje? Wij zijn echt fan en vinden het ook echt belangrijk dus doe je het nog niet, gewoon doen!

Liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: