Lifestyle

VADERS ÉÉN MAAND BETAALD VERLOF!

VADERS ÉÉN MAAND BETAALD VERLOF!

Het grote nieuws van vandaag. De vakbonden en ING hebben een akkoord bereikt over een nieuw CAO. Hier staat onder andere in dat vaders een maand betaald vaderschapsverlof krijgen!
FINALLY, IF I MAY SAY.
Uiteraard zijn er meerdere bedrijven in Nederland die afwijken van de standaard 2 dagen. Maar ING is toch een “grote jongen“. En laten we hopen dat er meer bedrijven gaan volgen.

U krijgt 2 dagen betaald kraamverlof wanneer uw vrouw of partner is bevallen. Het maakt daarbij niet uit of u fulltime of parttime werkt. Kraamverlof wordt ook wel vaderschapsverlof genoemd. U kunt daarna ook nog 3 dagen ouderschapsverlof opnemen. Zo bent u 5 dagen vrij na de geboorte van uw kind. In uw cao kunnen afwijkende regels staan.
Bron: Rijksoverheid

Waarom ben ik nou zo blij met dit nieuws?? Nee, ik ben niet zwanger. Maar voor mij was de tijd dat Ferdi weer aan het werk ging, na de bevalling wel heel erg moeilijk.

Eerlijk gezegd heb ik geluk gehad met Ferdi. Hij zou 2 dagen na mijn bevalling beginnen met zijn nieuwe baan. Wij wisten wanneer de baby zou komen omdat ik ingeleid werd en zo heeft Ferdi met zijn toenmalige werkgever de beslissing genomen om later te beginnen.
Ik beviel op 12 oktober en Ferdi zijn nieuwe baan begon op 1 november.
De dag dat hij begon met zijn nieuwe baan was heel zwaar voor mij. Ik zat vanaf dag 1 al niet op een roze wolk en nu ging Ferdi ook nog eens “weg“. Hij maakte vrij lange dagen, ging op tijd op bed zodat hij ook op tijd uit huis kon de volgende ochtend.

 

Boos en verdrietig.

Ik was boos en verdrietig, elke keer als hij van huis ging en op bed ging. Tuurlijk had ik het moeilijk. Maar als ik er nu op terug kijk voel ik mij schuldig.
Stel je voor. Je hebt een nieuwe baan, je hebt het super druk, je werkt veel en dan kom je eindelijk thuis zit er een chagrijnige vrouw op je te wachten. Het moment dat je binnen komt wordt je baby in je handen gedrukt en blegh.
Eerlijk? Het was 1 van de zwaarste momenten van mijn leven en onze relatie.

Hoe gaat het nu?

Nu gaat het goed!! Alles loopt smooth en ik ben weer super super lief voor Ferdi, dat verdient hij. En daarom ben ik zo blij dat er een bedrijf in Nederland is die vaders éën maand betaald verlof geeft! Het is niet alleen belangrijk voor de moeder maar ook voor de vader om een tijdje bij het nieuwe kindje te zijn. Die tijd gaat zo snel, veel te snel. Die mag en kan niemand missen!

Hoe heb jij de tijd ervaren nadat je partner weer ging werken? Ging het goed? Ging het niet goed? Ik wordt er soms nog wel een beetje verdrietig over. Maar hey, alles is oke nu!

Dus ik ben er voor, dat nog meer bedrijven die vader één maand betaald verlof gaan geven !!

Liefs Ciska

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: