Lifestyle

Sweets for my Sweets

Toen ik tijdens mijn zwangerschap hoorde dat ik zwangerschapsdiabetes had stortte alles even in. Shit..ik heb gefaald. Ik moest 4x per dag mijn suikerwaardes checken door middel van mijzelf te prikken in mijn vinger en ik moest mijzelf 3x per dag insuline geven, ook met een prikje.
Ik kreeg een dieet en besloot dit dieet aan te houden na de zwangerschap.
Tijdens de zwangerschap vond ik het vrij makkelijk want ik deed het voor de baby maar daarna wat moeilijker. Nu Ilayla geboren is heb ik besloten dat ik ga PROBEREN haar suikervrij op te voeden. Let op, toegevoegde suikers, dus ze krijgt wel fruit.

Maar dat betekend geen Pyamapapjes of vruchtensappen of iets. Wij drinken thuis namelijk ook alleen maar water en thee en af en toe koffie. Ik sinds de geboorte wel wat meer, maar dat is iets wat Ilayla later zelf mag bepalen, wel of geen koffie.
Ik hoor en lees vaak dat kinderen vaak pakjes met drinken krijgen of een appeltje met een scheut sinaasappel sap. Eerst vond ik dat niet raar maar ik kijk er nu heel anders tegen aan.

knijn
Ten eerste is het belangrijk dat kinderen de pure smaak van voedsel leren kennen. En het aller aller belangrijkste is dat ik niet wil, dat wanneer Ilayla later kinderen krijgt, zij ook zwangerschapsdiabetes heeft.
Het wilt niet zeggen dat ze het krijgt maar ik neem liever het zekere voor het onzekere.
Wanneer ze op een leeftijd is dat ze zelf keuzes kan maken mag ze dat doen maar tot die tijd doen wij het.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben namelijk een ontzettende zoetekauw en hou van heerlijk, lekker veel eten maar ik zit tegen de diabetes grens aan. Ik wil niet over 10 jaar diabetes hebben. Dus ik kies ervoor om goed te bewegen en gezond te leven. Natuurlijk eet ik chocolade want dat kan ik echt niet laten maar wel let ik er op wat en wanneer ik iets eet.

Soms heb je van die gedachtes en dan moet je het even kwijt..ben benieuwd naar jou mening!

 

Liefs Ciska ( beginnende gezonde mama )

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: