Lifestyle

STEFAN JANOSKI, DE SKATENDE KUNSTENAAR

Wat velen niet weten is dat het begrip ‘sneaker’ staat voor een schoen dat voorheen voor sporters is ontworpen, maar dat nu ook op straat veel wordt gedragen. Dat geldt ook voor de Nike SB Stefan Janoski, ontworpen door de professionele skateboarder hemzelf.

Dat Stefan naast skateboarder ook een kunstenaar was is te zien aan het model. Hij heeft zijn twee werelden namelijk prachtig laten samen komen. Nike vertelt dat er zelden een sporter is geweest die zoveel heeft bijgedragen aan zijn ontwerp. Misschien is dat ook wat het zo’n succes maakt; de schoen is gemaakt voor skateboarders, door een skateboarder. Dat betekent echter niet dat ze alleen de voeten sieren van jongeren in deze tak van sport. Tegenwoordig zijn het enorm populaire sneakers voor iedereen, van jong tot oud en met welke interesses dan ook. Misschien moet Stefan toch maar eens overwegen zijn passie voor kunst uit te breiden tot werk.

Tijdens het skaten is het van belang dat je voet goed in contact staat met je board. De zool is dus een belangrijk puntje van kritiek. Vandaar dat de Nike Janoski serie is uitgerust met een stevig exemplaar dat voor veel stabiliteit zorgt. Tevens werken de sporters met hun voeten. Ze vallen, ze sliden en ze slippen. Dat betekent dat de upper van goed materiaal moet zijn. Het flexibele leer zorgt ervoor dat je voet wordt beschermd onder welke omstandigheden dan ook. Het is nog net niet waterdicht maar kan zeker tegen een stootje. Zodoende zorgt het model dat de benodigdheden voor het skaten ook van toepassing zijn in het dagelijks leven.

Stefan ontwierp het model samen met Nike; hét merk dat bekend staat om zijn gevoel voor mode. Moeiteloos worden sportieve en stijlvolle karakteristieken gecombineerd wat wereldwijd enorm wordt gewaardeerd. Dat geldt ook voor het Janoski model. De schoen bevat geen overbodige extra’s: what you see is what you get. Strakke lijnen vormen de upper in combinatie met suède of hard leer. De zool komt in zwart, wit en gum. Het bovenwerk van de schoen is het meest bekend om zijn natuurlijke tinten zoals bruin, beige en zwart, maar komt tegenwoordig ook in felle kleuren zoals roze en oranje. Met de Janoski’s aan je voeten maak je iedere outfit sportief en stijlvol.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: