Lifestyle

SPARKLE BABY SPA IN GRONINGEN

Ja, je leest het goed! Een spa voor baby’s in Groningen. Een tijd geleden zag ik dit nieuwe fenomeen al langskomen op Instagram en nu kunnen wij het eindelijk zelf ervaren in onze eigen stad. Je kan hier terecht voor o.a een floating sessie en baby massage. Lekker op 5 minuten rijden vanaf ons huis dus ik zeg, let’s go!

FLOATEN

Floaten is een vorm van hydrotherapie. Bij Sparkle Baby Spa gebeurt dit in verwarmt water van ongeveer 35-37 graden. Het warme water is gezuiverd, vrij van chemicaliën en doet de baby denken aan de tijd in de baarmoeder en zorgt daardoor voor totale ontspanning. Met een speciale band,de neckfloat ( die je hier onder ziet)  kan je baby zelfstandig en vrij bewegen in het water. De zachte druk van het water en de golfjes die ontstaan door het rond trappelen, zorgen voor een een positief gevolg voor de spierontwikkeling en longcapaciteit.

Een aantal kenmerken van hydrotherapie:

 • heeft een positief effect op het immuunsysteem
 • bevordert het slaapritme en zorgt voor ontspanning
 • verlicht darmkrampjes en heeft een positief effect op reflux
 • vergroot de longcapaciteit
 • zorgt voor spieropbouw
 • stimuleert de fysieke en mentale ontwikkelingen
 • helpt om balans en coördinatie te vergroten

Je kan er terecht met je baby vanaf 10 dagen tot ongeveer 8 maanden, dit ligt natuurlijk aan de grote van je baby. Het floaten duurt ongeveer 15-20 minuten en hierna volgt een massage van ongeveer 20 minuten.

 

Tussen de bovenstaande foto’s zit ongeveer 3 weken. Er zijn 2 verschillende nekfloats. Mizu die ging op een gegeven moment knabbelen aan de eerste dus we switchte van nekfloat. Misschien even wennen wanneer je het ziet maar voor baby’s is dit super relaxt.

BABY MASSAGE

Zelf ben ik echt een voorstander van massages. Nadat Mizu in bad is geweest geef ik haar altijd een massage. Hier wordt ze rustig van en het is ook een fijn moment die je samen hebt. Ik deed dit ook altijd met Ilayla en mijn moeder deed het ook altijd bij ons. Daarom vond ik het wel fijn om mee te maken hoe een professional het doet. Want wij doet het echt op gevoel.

Het fijne van de baby massage bij Sparkle is dat je je baby zelf masseert. Dit zorgt voor een betere hechting met je baby. Door de massage en de aanrakingen maak je beide het knuffelhormoon aan. Daarnaast kan een massage verlichting bieden bij darmkrampjes en we weten allemaal hoe vreselijk die krampjes zijn.

PRIVÉSESSIE

Alle sessies die je boekt zijn privé, maar je kunt ook samen met een vriendin/zus of collega een sessie boeken. Ook heel leuk om te doen als je een tweeling hebt. Wij vonden dit super fijn want Ilayla kon ook mee en mocht zelfs in het andere badje zodat ze haar zusje goed kon zien.

OOLABOO

Sparkle maakt gebruik van de producten van Oolaboo, een Nederlands cosmetica/lifestyle merk. De producten zijn vrij van parabenen, minerale olien en sulfaten. En natuurlijk wordt er niet getest op dieren. De olie hierboven wordt gebruikt voor de babymassage en ruikt zo ontzettend heerlijk!!

DE SPARKLE BABY SPA CADEAUBON

Een origineel kraamcadeau verzinnen is niet altijd gemakkelijk. Kleertjes, knuffels en speelgoed, de baby krijgt vaak al zoveel! En vooral bij een tweede of derde kindje wordt het steeds lastiger iets te verzinnen.

Geef en unieke beleving cadeau

Wat is dan leuker dan een unieke belevenis cadeau te doen? Een sessie bij Sparkle Baby Spa is zowel voor de baby als de ouders een heerlijke ervaring. Floaten is niet alleen erg ontspannen, maar draagt ook bij aan de fysieke en mentale weerstand van de baby. Ook de babymassage daarna zorgt voor optimale ontspanning en versterkt de band tussen ouder en kind. Daarnaast zijn de floating-foto’s ook te leuk voor het baby plakboek.

 

Mijn ervaring:

Wauw, wat een mooie plek is dit. De eerste keer hadden wij een privé sessie met z’n 4en en de tweede keer ben ik alleen met Mizu heen geweest. Maar wat een super fijne ervaring. Bij binnenkomst werden wij heel lief ontvangen door Dominique die ons gelijk welkom liet voelen.Het floaten van Mizu echt super fijn. Je zag aan haar hele uitstraling dat ze super relaxt was en dwarrelde lekker rond in het bad. Aangezien er 2 badjes waren mocht Ilayla ook even “zwemmen”. Super mooi om die 2 meisjes zo te zien genieten. Wij werden er zelf ook heel ontspannen van. De babymassage was super fijn, voor Mizu en ook voor mij. Echt een aanrader! Alles klopt, de energie, de geur, de hele ervaring was top!

De Baby Spa is gevestigd in een oud pakhuis en mooi en rustig ingericht midden in de binnenstad. Van de drukte buiten heb je absoluut geen last want er hangt een hele relaxte positieve sfeer. Je hoeft geen zwemluier of broekje mee, super fijn.

Sparkle Baby Spa, Skin & Health Clinic

Kleine Butjesstraat 1
9712 EX Groningen
06 55471210

www.sparklegroningen.nl/baby-spa
info@sparklegroningen.nl

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

  %d bloggers liken dit: