Lifestyle

Ontzwangeren

Toen ik net zwanger was zocht ik van alles op, op het internet. Toen ik het woord ontzwangeren tegen kwam dacht ik ” ach dat valt toch wel mee”.
Maar nee het valt niet mee. Na 9 maanden een kind gedragen hebben ben je er niet van af.
Men zegt dat het 9 maanden tot een jaar kan duren.
Ontzwangeren is eigenlijk de periode na je bevalling die je nodig hebt om te herstellen van je zwangerschap en bevalling. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.

Lichamelijk.
Het lichamelijk ontzwangeren ging bij mij eigenlijk wel snel. Mijn bevalling was, voor een eerste kindje, had niet zoveel “schade” aangericht. Uiteraard was mijn conditie gedaald naar -100 maar al met al ging alles toch vrij goed.
Door de borstvoeding verloor ik snel de kilo’s. Ik weet nog dat ik 3 dagen na de bevalling in de spiegel keek en dacht..YESSSSS!!..Ik was zo blij dat ik niet meer zo’n plofkop had.
Met mijn 1.56 cm waren die 11 kilo’s die ik was aangekomen vreselijk.
Ik was dus eigenlijk best tevreden. Mn borsten en billen waren wat groter geworden maar dat vond ik niet erg. De straie daar schrok ik wel even van maar werd met de dagen minder.
Er zit nog genoeg maar ik irriteer me er op dit moment niet aan. Hoe het zal zijn als ik voor het eerst een bikini aan doe dat weet nog niet!
En begin 2016 als officieel mn zwangerschapsverlof voorbij is ga ik gewoon naar de sportschool om alles strak te trainen.

Geestelijk.
Geestelijk herstel is een heel ander verhaal. Daar heb ik nogsteeds moeite mee.
Ik ben iemand die altijd graag in de belangstelling staat en het leuk vind om dingen te doen. Eten met vriendinnen, gezellig filmpjes doen met mn man of lekker naar de schoonheidsspecialist. Toen ik zwanger was had iedereen natuurlijk belangstelling voor me.
“Hoe gaat het..hoe voel je je” Iedereen is extra lief tegen je . Nou je weet wel wat ik bedoel.
Na de bevalling valt dat allemaal weg..en ik als aandachtsgeil persoon vind dat vreselijk.

Het is maar goed dat ik een super schattige baby heb die elke dag bij me is. Maar boy oh boy wat mis ik de mensen om me heen. Ik had verwacht dat de kraamvisite binnen zou stormen maar niet dus. ” Ja je zal het wel druk hebben met die kleine dus ik kom wel een andere keer” Helaas hoor je dat zo vaak. Ondanks dat je aangeeft dat je het niet druk hebt en het wel fijn vind als er mensen over de vloer komen ben ik toch een hele dag alleen.
Op een gegeven moment voelde ik me eenzaam. Mijn man had een nieuwe fulltime baan dus om hem nou te gaan stalken via Whatsapp leek mij ook niet zo handig. Gelukkig heb ik wat vriendinnetjes die ook net moeder zijn geworden.

Op dit moment staat mijn dochter Ilayla natuurlijk op nummer 1 in mn leven maar buiten mijn gezin ben ik enorm Facebook/Whatsapp/Youtube/Twitter verslaafd geworden. Met de tv aan op de achtegrond lekker naar E! Entertainment kijken.
Ik probeer mezelf niet te verliezen in deze tijd van ontzwangeren, vind het een vreselijk woord trouwens. Maar lastig blijft het wel.

Liefs Ciska Lala

Ondanks dat ik van aandacht hou is dit voor mij niet een vorm van aandacht vragen maar een vorm van verwerken en delen van mijn ervaringen.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ilse
  december 15, 2015 at 20:52

  Mooi verteld, lijkt me wel zwaar maar je komt er vast uit!!

  • Reply
   Ciska Lala
   december 15, 2015 at 20:55

   Daar ga ik wel vanuit!!..Dank je wel

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: