Lifestyle

NOOIT MEER BORSTVOEDING !

Het zou allemaal zo perfect gaan. Ik zou borstvoeding gaan geven en alles zou goed komen. 2 weken gaf ik mijzelf te tijd om het borstvoeden te omarmen. Ik dacht bij mezelf “ als ik de baby voor het eerst zelf aanleg i.p.v. een verloskundige het doet, komt het helemaal goed”!

Boy was I wrong!!

Het begon goed en toen was het wel prima. Los van de onzekerheid en de kraamverzorgster af en toe even mn borst vast pakte en mij daarmee “hielp”. Het is met alsof je borsten tijdens borstvoeding openbaar goed zijn.
Toen begon het langzaam maar zeker fout te gaan. Mizu moest veel moeite doen om te drinken. Werd snel moe en kwam dus vaak om te drinken. Toen de borstvoeding op gang was gekomen had ik vrij veel productie. Af en toe even kolven was een top optie! Ik vond voeden toen best Eem gedoe dus zo had ik af en toe even adem ruimte. Kolf kapot!! Shit,nee!! Janken en janken. Stuwing tijd!! Geen kolf dus hubby bestelde een super kolf en onze grote blauwe vriend Bol bracht deze de volgende ochtend.

Geloof je mij als ik zeg dat ik zoveel productie had dat het eruit lekte en ik het opving met flesjes? So charming het leven van een moeder.
Ik kreeg als advies voor het kolven “ beide borsten helemaal leeg kolven” . Dat ging fout, ik kreeg over productie. En werd lichtelijk koekkoek. Nieuw advies en deze keer niet van de kraamverzorgster “ niet leeg kolven”!! Hierna volgde een borstontsteking, hier kreeg ik antibiotica voor. Hierop kreeg ik een allergische reactie, jeuk over mijn hele benen en de hele dag misselijk. Maar ik mocht niet stoppen met de medicatie dus kreeg nieuwe. De jeuk bleef en ik bleef krabben. En toen was het klaar! Ik twijfelde wat ik moest doen, de ontsteking deed pijn en voelde mij alles behalve menselijk. Zal ik stoppen of nog een paar dagen door gaan???

Tot Ferdi zei “ je stopt gewoon want je bent er gewoon verdrietig van” en dat was het.
Aangezien ik genoeg had gekolfd en dus een grote voorraad had bouwde ik de borstvoeding af in 2 dagen! De 3e dag dronk ik een glas wijn en proostte ik op “ nooit meer borstvoeding “!!

Ben ik dan toch stiekem een beetje jaloers op de mommies bij wie het wel lukt? Ja.


MIZU PRIYA SANCAK ❤️ 17 FEBRUARI 2019

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: