Lifestyle

HET TWEEDE TRIMESTER – WEEK 13 TM 21

WE ZIJN ER DOOR!!

Eerlijk gezegd dat ik verwacht dat ik veel meer zou schrijven over mijn zwangerschap maar ik ben er veel minder mee bezig. We hebben natuurlijk al een heel ritme met Ilayla, het huishouden, mijn bedrijf en alles wat we doen in ons leven. Dat ik soms even vergeet dat ik zwanger ben. Maar nu ik begin aan mijn derde trimester voel ik mij echt zwanger. Maar hoe ging het nou het afgelopen trimester? Kijk je mee?

LEKKER DRUK!

Het is voor ons een hele drukke periode geweest. Vakantie, heel veel bruiloften, babyshowers en vrijgezelle feesten. Heb lekker veel gewerkt en heel veel quality time gehad met Ilayla.
Ik zit af en toe met een twee strijd. Ik wil Ilayla veel aandacht geven want straks zal het anders zijn maar dan voel ik mij ook schuldig dat ik niet eens bezig ben met de baby. ” je hebt vast al lekker geshopt voor de baby”. Ooops..uhm nee. Daar komt mijn schukd gevoel weer!

Wel heb ik elke ochtend en elke avond een momentje dat ik even praat tegen Pipi, dan kriebelt ze lekker in mn buik en klets ik even tegen haar.
De tripjes naar de verloskundige gaan verder goed. Ik ben de eerste periode veel afgevallen maar dat komt er nu gelukkig weer aan. Niet super veel. Ik ben vorige week toen ik op de 20 weken zat gewogen en ben nu 3 kilo aangekomen.

 

IT’S A GIRL!!

Vrijdag 28 september was het zo ver. De 20 weken echo! Voor ons beide deze keer spannender dan de eerste keer. We zijn nu natuurlijk gezegend met een gezonde dochter en hebben bij deze zwangerschap ook geen testen gedaan. Dus extra spannend. De medische echo was helemaal goed! Dat was een enorme last van onze schouder. Toen we eenmaal naar het geslacht gingen kijken werden we weer zenuwachtig. Ik kneep Ferdi zijn hand goed fijn en toen zag ik het en de echoscopist bevestigde het ” het is een meisje”!!! Wauw, ik kon mijn tranen niet bedwingen, een meisje!!!!

HAPPY, FIT & PREGNANT

Op dit moment zit ik super lekker in mijn vel. Alles loopt lekker, we hebben een nieuw huis een heerlijk kind en alles loopt op rolletjes. Maar hoe zorg ik er nou voor dat ik Fit & Happy blijf?

Ik heb bij mijn eerste zwangerschap last gehad van diabetes. Tijdens deze zwangerschap ben ik een keer extra getest. Op dit moment heb ik GEEN zwangerschapsdiabtes!! Daar ben ik enorm blij om. Er zijn een aantal dingen die mij hierbij helpen. Ten eerste probeer ik ( los van de vreet momenten) gezond te eten. Veel groenten en groene sapjes. Vlees vind ik lastig. Ik eet weinig tot geen vlees maar heb het idee dat ik dit toch nodig heb. Helaas vind ik het nu niet lekker, sterker nog ik vind vlees stinken. Rare zwangerschap kwaal, haha. Ik beweeg veel. Doe alles te voet of met de fiets. Van tripjes naar de stad tot boodschappen, met Ilayla achter op.

Prenatale kracht training.

Voor mijn zwangerschap trainde ik vrij intens en dat 2x per week, in de avond. Nu krijg ik les van de zelfde trainer, thank god for Carmen van CaLipso Fit Studio en krijg ik prenatale krachttraining. Ik doe dit 1x per week omdat ik stomweg niet meer tijd vrij kan maken.
Hierin ligt de focus op fit blijven voor/tijdens en na de bevalling. Het is absoluut geen slappe training. Er wordt goed gewerkt met af en toe spierpijn, heerlijk! De lessen worden gegeven aan de hand van hoeveel weken je zwanger bent. Verder krijgen we ( we zijn met zn 2en) goeie oefeningen voor onze bekken en oefenen we altijd even hoe het ademen straks gaat.

Dit is echt een super aanrader!!

Jurk Gabby / Top Silence / Panty 80 denier – Gebe Maternity. 

RARE EN STOMME OPMERKINGEN DIE IK KREEG.

 • oh wanneer komt de derde?
  Pffffff…ben zwanger van de tweede en heb een extra kamertje in mijn baarmoeder voor de derde. Mensen hou eens op. Wie zegt dat wij een derde kind willen? Wie zegt dat het nog een keer lukt? Kijk alsjeblieft uit met dit soort vragen.
 • Aahh je bent vast teleurgesteld dat het een meisje wordt, je wou een jongentje toch??
  Ja we hadden graag een jongen gewild, gewoon omdat het leuk zou zijn. Maar wat voor ons toch het belangrijkste was, was de gezondheid. DUH!!! Ik ben nu niet minder blij, of heb er niet minder zin in. Ik voel mij heel gezegd met een tweede kindje op komt.
 • Wauw. je buik is al vet dik. Ik was zo dik met 38 weken! Pffff really?? Wil je mij nu gaan vergelijken met jou? Want dan ken ik er ook nog wel een paar. Mensen. Ik ben dik, ik wordt dikker want ik ben zwanger. Vergelijk mijn alsjeblieft niet met jou buik. Dank u.
  Heb om deze opmerkingen al een aantal keer gehuild stiekem, zonder toe te geven.

Denk na wat je zegt tegen een zwangere vrouw, een gewaarschuwd mens telt voor 2. Haha!!

Oke, dat was het wel weer voor nu. Mocht je op de hoogte willen blijven, volg mij dan op Instagram of YouTube

Liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

  %d bloggers liken dit: