Lifestyle

Een tweede kind?!?!

Nee en nu niet gelijk gaan denken dat ik zwanger ben. En eerlijk gezegd ik moet er niet aan denken. Ik hoor het heel vaak en dan zeg ik ook heel direct ” ik zou echt janken als ik zwanger zou zijn en niet van geluk”.
De vraag ” en wanneer komt de tweede “?? komt nu eigenlijk wel een beetje m’n neus uit en waarom?? Dat ga ik je vertellen.
Ik wou altijd veel kinderen, 3 of zelfs misschien wel 4 en nog steeds wel maar ik wacht graag nog even minimaal 4 jaar.
Mijn zwangerschap was heel fijn, buiten de zwangerschapsdiabetes, ging het eigenlijk prima. De bevalling heb ik ook overleefd maar de kraamtijd was voor mij vreselijk.
Ik was zo onzeker als de pest, heel emotioneel en eigenlijk op dat moment niet sterk genoeg. Gelukkig was Ferdi de eerste paar weken thuis maar anders was ik denk ik wel in een Postnatale depressie beland. Bij elke handeling vroeg ik me af of ik het wel goed deed, had ze genoeg gedronken was ze wel gelukkig..allemaal vragen die ik toen niet kon beantwoorden. Soms heb ik zelfs het idee dat ik de eerste maand niet bewust heb meegemaakt. Maar als ik naar de foto’s kijk zie ik een super mooie en gelukkige baby. Ik weet natuurlijk niet hoe andere moeders dit hebben beleefd, ik heb niet het idee dat hier over gesproken word.

Ik was super eenzaam. Als Ferdi aan het werk ging was ik heel verdrietig. Ging hij op tijd slapen, omdat hij een lange werkdag had gehad, werd ik zelfs boos. Mijn leven stond stil en die van de rest ging verder. Ferdi had een nieuwe baan en was dagelijks tussen de mensen. Ik daarentegen niet. Ik miste mijn vriendinnen en mijn familie. De behoefte om met iemand te praten was heel groot. Gelukkig kan ik dat heel goed met Ferdi. Maar ik ben een persoon die eigenlijk niemand tot last wilt zijn.
Ik kan jullie hier nog steeds uren over vertellen maar dat zal ik niet doen. Inmiddels voel ik me weer helemaal Ciska en heb ik alles kunnen verwerken. Maar toch is dit een reden dat ik liever nog even wacht met een tweede kindje.
Eerst wil ik lekker genieten van m’n kleine meissie,  m’n geweldige man en werken aan mijzelf. Fit worden en straks lekker gaan genieten van de zomer !!
De volgende zwangerschap zal ik mentaal sterker zijn!! En als het zover is..dan hoor je het 😉

Liefs Ciska

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Liane
  maart 2, 2016 at 10:21

  Heel herkenbaar hoor bij een 1e. 2e ging zo anders! Alles veel bewuster en makkelijker.
  (Er zit hier bijna 4 jaar tussen, in principe wou ik iets korter ertussen maar goed durfde ruim een jaar voordat we zwanger raakten).
  Bij de 1e was ik ook eerst ‘ongelukkig’. Voelde me alleen en een melkkoe. Bij de 2e totaal geen last van gehad eigenlijk.

  En dikke prima toch? Wachten met een 2e? Sowieso staat 9 maanden ontzwangeren niet voor niets, daarbij vond ik het stiekem ook wel lekker dat mijn dochter al een stuk zelfstandiger was toen mijn zoontje kwam 😉

  • Reply
   Ciska Lala
   maart 2, 2016 at 10:37

   Toch fijn om te horen van iemand anders, hihi. Het gaat nu ook veel makkelijker en als ik er aan terug denk, denk ik Woww..wat een verschil.
   Ontzwangeren moet je inderdaad ook echt wel de tijd voor nemen. Een goed vooruitzicht dus voor de 2e!
   Hoe gaat het trouwens met jou kids?

   • Reply
    Liane
    maart 2, 2016 at 10:45

    Goed! Tygo word zo groot 🙁 haha zijn 1e tandje is door inmiddels.
    Floor is echt een moedertje, weet precies wat Tygo wil (fles, slapen etc) dus een hele goede hulp haha!

    • Reply
     Ciska Lala
     maart 2, 2016 at 14:36

     Wauww..dat gaat snel! Leuk hoor. En al helemaal dat Floor je helpt. Echt fijn lijkt me dat ook

 • Reply
  Dana
  maart 2, 2016 at 11:43

  Lieverd ik heb dit ook gehad toen Ada er nog maar net was. En nog steeds. Bij haar is alles de eesrte keer voor mij en vraag ik me altijd af of ik hed goed doe. (As ee speek is ze naar de bioscoop met haar judo school en heb ik al wel 10 keer gedacht of het wel een goed idee was om haar alleen te laten gaan). Maar green paniek, bij een 2e is het zoooo veel makkelijker! Bij Elif denk ik de hele tijd “komt wel goed ze word vanzelf wel groot.”. Doe wat voor je gevoel goed is. Een mama (en al helemaal zo’n lieve al jij) zit er niet baak naast

  • Reply
   Ciska Lala
   maart 2, 2016 at 14:35

   Aahh dank je wel!!..Ja al die eerste keren zijn zo lastig. Mn moeder vroeg laatst waneer Ilayla een keer kwam logeren..WOWWW Ik kreeg het super warm ik dacht Neeeeeee!!! Wat moet ik doen dan. Hahaha
   Maar inderdaad, je gevoel volgen is toch het beste.

 • Reply
  Kim
  maart 2, 2016 at 20:16

  Je doet het super!

 • Reply
  Janneke
  maart 8, 2016 at 18:59

  Heel herkenbaar Ciska en dan had ik het geluk dat mijn moeder en zussen bijna om de hoek woonden. Mijn vriendinnen idem. Ik heb vaak aan je gedacht in de periode dat Ferdi aan het werk ging. En jij daar zo allren was. Maar een tweede groeit zo obder je handen weg. Dat is zo véél makkelijker. Ook bij mijn eerste dacht ik dat iedereen kon zien dat het mijn eerste was. En dat maakte mij onzeker. En ik bem het met Dana eens. Je eerste blijfy een experiment, alles blijft voor het eerst. Loslaten is het aller aller moeilijkste van moeder zijn. Ik ben trots op je. Je bent een lieve moeder voor mijn kleindochter. Een betere kan ik mij niet wensen.

  • Reply
   Ciska Lala
   maart 10, 2016 at 09:40

   Aah..dat is heel lief!! Als ik erop terug kijk denk ik”Waarom was ik zo onzeker” nu gaat alles veel makkelijker en heel automatisch.
   Heel fijn om te weten dat je trots ben op me!..Ben blij met zo’n lieve schoonmoeder XXX

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: