Lifestyle

BIJLESMEESTER: bijles aan huis

Bijles voor kinderen op de basisschool en middelbare school.

Vandaag wil ik je graag wat vertellen over de Bijlesmeester. Ik kreeg de vraag of ik wat wou ontvangen van hun materiaal. Toevallig op het zelfde moment kwamen wij er achter dat Ilayla meer uitdaging nodig heeft op de peuterspeelzaal en sommetjes en het bijvoorbeeld het alfabet heel leuk vind en ook heel goed kan. Intelligentie kregen kindjes mee van de moeder, toch?! Zelf hebben wij al een groot bord met het alfabet en doen we vaak woordspelletjes dus dit kwam heel goed uit. Wij kregen een alfabet spel, 2 taal boeken en een boek met rekensommen voor groep 1/2. Kijk je mee?

De Bijlesmeester heeft als doel dat leerlingen met plezier naar school gaan. Bijles en Huiswerkbegeleiding hebben hier enorm veel invloed op doordat onze docenten de leerlingen vakinhoudelijk helpen, leerstrategieën aanleren en natuurlijk de ruimte bieden om al hun vragen te stellen! Er is zoveel winst te behalen(en tijd te besparen!) door individueel met de een docent te werken aan de schoolvakken.

Bijles voor een toets kan zeker helpen, maar bijles werpt pas echt zijn vruchten af als er structureel gewerkt kan worden aan de struikelvakken. Wij raden daarom aan om op tijd te beginnen met de bijlessen en niet te wachten tot het te laat is.

REKENEN GROEP 1/2

Eerlijk?? Ik was nooit goed in rekenen en op de middelbare school liet ik wiskunde vallen voor Duits. Maar ik ben getrouwd met een man die een soort van rekenwonder is, laat hem niet horen dat ik dit zeg, maar ook Ilayla heeft veel interesse voor rekenen. Dus gebruiken wij dit boek als een soort van spel. Anders zou ik hier natuurlijk geen review over kunnen schrijven. Ze doet de oefeningen ook alleen als ze het zelf wilt.

Dit boek focust zich op rekenen in verschillende vormen. Maar ook optellen en aftrekken of herkennen van vormen zoals een cirkel of vierkant. Maar ook leren de kinderen de plaatsaanduidingen; boven, onder of naast. Dit materiaal is te krijgen van groep 1/2 tm groep 8.

Naast rekenen is er ook oefenmateriaal voor het leren van, klok kijken, Engels of Frans.

Oh Ilayla houdt van deze flitskaartjes. Wij kregen de kaartjes met het alfabet maar er zijn ook kaartjes met Engelse woorden of spelling.
Het is heel simpel te gebruiken. Je laat steeds een kaartje zien en je kindje gaat raden wat er op staat. Aangezien Ilayla echt uitdaging nodig heeft leg ik de kaartjes die zij niet goed heeft op de ene stapel en de juiste kaartjes op andere stapel. Ik laat haar zien welke stapel ze goed heeft en welke stapel nog een kans nodig heeft. Zo blijft het een spel en wilt ze er voor zorgen dat er maar 1 stapel is, de stapel met alle juiste antwoorden.

TAAL GROEP 1/2

En tot slot, 2 taal boeken. Deze zijn voor Ilayla nog een beetje lastig. Aangezien ze nog niet volledig kan lezen en schrijven bewaren wij deze 2 boeken tot ze op de basisschool er mee bezig gaat.

Wat voor oefeningen vindt je in de taal boeken:

 • letterherkenning
 • letter schrijven of stempelen
 • woordherkenning
 • woorden schrijven of stempelen
 • rijmen
 • voorzetsels
 • woorden bij bijpassende afbeeldingen zoeken en vinden.

Rijmen is trouwens wel een onderwerp geweest op de peuterspeelzaal en dit vindt ze super leuk, nou eigenlijk meer grappig. Doordat wij bijvoorbeeld veel muziek luisteren, zowel Nederlands als Engels, pikt ze dit snel op!

Had ik al gezegd dat ik elk boekje dat antwoorden achter in staan? Ik ben bijvoorbeeld echt niet goed in rekenen, het boeide mijn nooit en zal mij ook nooit boeien, ik gebruik altijd lekker mijn rekenmachine en hoofdrekenen…pfff daar krijg ik gewoon rillingen van.
Dus ben ik heel blij met de antwoorden achter in !! 

Mocht je wat meer informatie willen hebben over “de bijlesmeester” of wil je graag zien welk les materiaal er nog meer beschikbaar is. neem dan even een kijkje op de lesmateriaalpagina.

Wij zijn in ieder geval heel goed te spreken over “de bijlesmeester”! Zeker een aanrader dus.

Liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

  %d bloggers liken dit: