Lifestyle

5 MANIEREN WAARMEE IK MIJN KIND OMKOOP

Je kent het wel, wil je even snel naar de winkel werkt je kind niet mee. Grr..en nu? Je staat op het punt om te gaan beginnen met het eten en je komt er achter dat je het hoofd ingrediënt bent vergeten. Wat doe je? Nou dat is heel makkelijk. Op een kindvriendelijke manier koop ik Ilayla om. Want ja, ze is bijna 2 jaar maar een planning daar heeft ze niks aan.
Vandaag deel ik dan graag mijn “kind omkoop tips & tricks” lees je mee?

Bodylotion & billendoekjes.

Het eerste wat ik doe in de ochtend wanneer Ilayla wakker is, is haar luier verschonen. En dan komt gelijk al het eerste omkoop moment. Mevrouw wilt het liefst op de bank zitten met haar flesje thee, met honing en melk en lekker knuffelen. Maar nee, mama is de baas dus eerst een schone luier. En dan krijgt ze een billen doekje om bijvoorbeeld haar wangetjes even schoonmaken. In de trant van “Mama helpen“. Dit helpt trouwens ook wanneer ze niet onder de douche vandaan wilt komen.

Blokken bouwen.

Dit is iets wat ze het aller liefst doet. Ik durf te wedden dat ze hier ook over droomt. Zodra we visite krijgen: “blokken bouwen, blokken bouwen“!! Stel ik ga koken, dan heb ik liever niet dat ze in de keuken is. Dan moet ze in de woonkamer blijven, wij hebben tussen de keuken en de woonkamer een raam dus ik kan haar in de gaten houden. Wilt ze niet naar de woonkamer? Dan pak ik alle blokken bij elkaar, doe ze op een hoop en zeg ik dat ze lekker mag blokken bouwen! Happy Ilayla happy me!

Frozen!!

Als ik menig moeder mag geloven hebben ze een hekel aan Frozen. HOE DAN??!! Vraag ik mij af. Ik heb Frozen gezien in de bioscoop met Ferdi en toen Ilayla oud genoeg was ( te jong eigenlijk ) luidde ik een film middag in. Af en toe gooi ik een groot matras in de woonkamer en gaan we lekker Frozen kijken. Frozen is echt tha best! Zijn we buiten aan het spelen en ze wilt niet naar binnen “kom pop, gaan we Frozen kijken?!” Wilt ze niet uit bad, wilt ze alleen maar in haar kamer spelen. Frozen is the word!!

Koekjes en lekkers!

Ja echt, ik koop Ilayla om met “koekjes“. Koekjes zijn bij ons rijstwafels,mais wafels, crackers en dan het liefst met boter en pindakaas. Dit is ideaal voor in de kinderwagen maar dan zonder boter en pindakaas. En lekkers??  Stukjes komkommer, stukjes fruit, een smoothie is haar eigen mason jar met gekleurd rietje. Olijfjes met stukjes tomaat en feta. Ze vind het heerlijk. Dit zijn de “mama moet echt even stofzuigen of wissen” trucjes. DISCLAIMER : IK SNIJD ALLES IS STUKJES EN BEN ALTIJD BIJ HAAR ALS ZE EET.

Videobellen?

Ilayla lijkt heel veel op mij. Al zullen mensen dat niet snel zeggen. Maar ik herken heel veel van mij in haar. Bijvoorbeeld haar frustratie als iets niet lukt. Eerst kijk ik wat de situatie is. Dan vraag ik rustig “moet mama je helpen”  het antwoord is meestal Nee!! Wanneer de frustratie te veel wordt en ze gaat gooien of gillen ( mama’s meisje ) spring ik in. ” Hey zullen we gaan video bellen me mamoe” Mamoe is, op zijn hindoestaans, mijn broertje. Jayant. 1 van mijn lievelingsmensen en ook die van Ilayla. Zodra ze dat hoort wordt ze al rustig. En dan gaan we gezellig kletsen met mijn broertje. En het fijne is, we kunnen niet alleen kletsen maar elkaar ook zien!!

Dit zijn 5 van de meest gebruikte ” kind omkoop manieren” het klinkt wel een beetje fout maar het is wel de waarheid. Uiteraard wordt dit gedaan op de meest liefdevolle, kindvriendelijke, gezondste manieren. Ik denk dat we het allemaal wel doen. Eerlijk? Koop jij je kindje wel eens om? Ik ben wel benieuwd. Misschien helpen jou tips & trics mij ook wel!!

Liefs Ciska

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Janneke Brugge
  september 2, 2017 at 00:02

  Je bent een top mama als het om afleiden van Ilayla gaat! Je trucken doos is een mooie trucken doos. Ik zie je het doen en vind het prachtig zoals je dat doet?

  • Reply
   Ferdi
   september 5, 2017 at 16:33

   Dank je wel ❤️

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: