Lifestyle

36 Weken zwanger

Dinsdag 22 september 2015

Vandaag ben ik offcieel 36 weken zwanger..Yeahh..Dat betekent in mijn geval dat ik over ongeveer 2 weken een dochter op de wereld zal zetten.
Zoals jullie weten heb ik zwangerschapsdiabetes en beval ik dus in de 38 of 39ste week.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb een super zwangerschap gehad! Als ik om me heen kijk en lees zie ik hoe zwaar sommige vrouwen het hebben tijdens hun gehele zwangerschap.
heb ik  het eigenlijk wel getroffen. Sinds vorige week heb ik zwangerschapsverlof en heb ik eigenlijk ook heel weinig energie.
Het is voor mij heel lastig toe te geven maar het moet. Ik heb vaak genoeg avonden dat Ferdi mij op bed stuurt zodat hij de afwas of iets kan doen want ondanks alles, wil ik toch alles onder controle hebben.
Ik ben nou eenmaal zo’n vrouw!
Nu ik er aan toegeef begin in een beetje een huismus te worden. Ik wil veel doen maar het lukt niet. Ik kan moeilijk normaal iets eten, bijvoorbeeld in de avond, maar denk alleen aan Snoep, chips patat pizza noem maar op..Niet goed!!
Ik ben dan ook trots om te zeggen dat ik “maar” 10 kilo ben aangekomen..Pfff als ik eraan denk dat dat er straks weer af moet..dat gaat me zeker lukken.

Sinds vandaag heb ik het gevoel dat ik een nestje op de bank wil bouwen en daar nooit meer van af wil komen. Lekker veel slapen en niks doen. Maar heb mezelf voorgenomen dat ik niet teveel op mn nestje ga zitten, want word er wel verdrietig van. Ik lees veel blogs over zwanger zijn en als ik dan lees dat vrouwen helemaal in de wolken zijn tijdens hun verlof denk ik..HOE DAN?!?!
Ik denk alleen maar aan ik straks haar uitval ga krijgen, dat die 10 kilo er weer af moet en aan de wallen die ik straks ga krijgen van het niet slapen. Ik ben nou eenmaal een Tutje, moeder of niet.
En dan al die sarcastische opmerkingen; nou wen er maar aan, je leven is voorbij met kinderen..blablabla..Ga toch lekker weg..Wij doen het samen en het gaat goed komen ook!!

” Probeer lekker te genieten van je rust nu”
Veel mensen zeggen dan ook dat ik lekker moet genieten. Maar dat is lastig als je jezelf niet kan zijn. Als ik op mn linker zijde lig en ik wil me omdraaien hoeft er nog net geen takelwagen aan te pas te komen. Als ik gewoon wil opstaan om iets te pakken kreun ik van alle kanten en soms, heel soms heb ik het idee dat ik echt voor over ga vallen met mn 10 kilo buik en borsten!!Nou ik ben mezelf wel maar dan met heel veel nukken.
Ik heb zin om straks moeder te zijn! Eindelijk onze dochter zien, ik zie een kleine meisjes Ferdi met donker haar en mijn grote bruine ogen. Ik kan niet wachten om straks weer fit te zijn en te gaan sporten.
Een nieuwe garderobe, ik heb gewoon een lijstje gemaakt van kleding die ik ga kopen zo erg is het. Wat zal ik blij zijn als ik alles straks weer kan, lekker uitgebreid koken, winkelen en de trap op lopen zonder het gevoel te hebben dat ik een marathon heb gelopen. Gelukkig doet Ferdi nu alles in huis, wassen koken opruimen echt alles, maar ben blij als ik het straks weer allemaal zelf kan doen

Nog 2/3 weken en dan gaan we weer Ciska zijn in plaats van de babymaker die ik nu ben, verheug me er nu al op!!!!!!

Liefs
Ciska

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kim
  september 24, 2015 at 12:07

  Oehh zo spannent! Zou zelf ook heel graag een kindje willen! Ben er alleen nog een beetje te jong voor.. Vind het geweldig om dan dit soort artikelen te lezen! ❤

  • Reply
   Ciska Lala
   september 25, 2015 at 11:07

   Jaa..het is ook heel spannend. Ik kan niet wachten tot ze er is!
   Hoe oud ben je dan?

 • Reply
  Yuri
  oktober 8, 2015 at 12:51

  Mijn complimenten voor deze site
  Ik weet hoe het is om zwanger te zijn
  Heel veel liefde en geluk en gezondheid voor jullie allemaal
  En ik hoop voor jullie een rustige bevalling
  Groetjes yuri
  P.s als je uitleg wil doe ik het wel ff via pb

  • Reply
   Ciska Lala
   oktober 8, 2015 at 12:55

   Hey meid
   Dank je wel..vind ik heel lief van je.
   Stuur me maar een prive bericht op FB dan kunnen we wel even kletsen.

   Liefs

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: