Lifestyle

2016..kom maar op !

2015 is voor mij een bewogen, zwaar emotioneel en mooi jaar geweest.
Ik werd zwanger, ging trouwen en werd moeder.  Allemaal dingen die ik wou doen in m’n leven.
En dat gebeurde bij mij in 1 jaar.
De bruiloft was een super mooie en emotionele dag. In het klein met onze ouders en beste vrienden en vriendinnen. Ik was toen zwanger, begrijp het niet verkeerd, het was geen “moetje”. Als je samen een kindje verwacht is het , het fijnst om dan ook echt een gezin te zijn. Dus zijn we gaan trouwen.
Vroeger wou ik een super grote bruiloft met veel mensen en een dikke prinsessenjurk. En omdat ik er toch altijd vanuit ging dat ik nooit op zn hindoestaans zou gaan trouwen, had ik altijd in gedachte om op het huwelijksfeest zou gaan omkleden naar een mooie witte saree.
Die grote bruiloft heb ik achterwegen gelaten en ben getrouwd, met mijn grote liefde in een witte saree. Ondanks dat ik altijd zei “ ik trouw nooit met een dikke buik ” voelde ik mij echt een prinses.

wedding

Zwanger zijn was bij mij eigenlijk “a piece of cake”. Natuurlijk had ik last van de standaard kwaaltjes en op het eind ook nog een last van zwangerschapsdiabetes, ik heb een heerlijke zwangerschap gehad. Ik was veel thuis omdat ik part-time werkte, had een aantal vriendinnetjes om me heen die ook zwanger waren en natuurlijk een lieve man die ervoor zorgde dat alles goed ging met mij en onze kleine baby.

DSC_1844

Na een vrij makkelijke bevalling (dat vond iedereen in het ziekenhuis) brak er een moeilijke tijd voor me aan. En dan heb ik het niet over de gebroken nachten en borstvoeding. Nee een emotionele periode. Ineens was er een klein mensje voor wie je moest zorgen. Een lief meisje die onschuldig op deze wereld is gekomen en volledig vertrouwd op jou. Ik heb natuurlijk altijd geweten dat het zo zou zijn maar toen ik dat echt realiseerde werd ik een beetje angstig. Het leven zou nooit meer “normaal” zijn. En ik ben iemand die haar gedachtes niet goed kan uitspreken, ik ga dan heel veel denken.
De leuke dingen en de minder leuke dingen. De scheiding van mn ouders, tja helaas maakt het niet uit dat je al volwassen bent. Het zal tijd pijn doen. En helemaal nu ik zelf getrouwd ben en een kindje heb. De wil om alles goed te doen is heel groot!

DSC_2075

Ik ben gaan nadenken over de mensen die niet meer in mn leven zijn, bijvoorbeeld vriendinnen die je niet meer ziet of familie leden die zich niet meer in ons bijzijn zijn. Maar ook mensen die ik heb ontmoet of terug heb gevonden. En dan bedoel ik vriendinnen die mij hebben geholpen door een luisterend oor te bieden.
De eerste periode van mijn zwangerschap ben ik vaak ongelukkig geweest. En dat is moeilijk om toe te geven. Ik nam een soort van afscheid van mijn oude leven. Stappen, weekendjes doorhalen met vriendinnen of Ferdi. Spontaan dingen doen. Heb namelijk nooit in mn leven het idee gehad dat ik niet genoot van dingen. Juist het tegenovergestelde. Maar ook dingen die ik nog wou doen. Reizen, toch nog eens beginnen aan een opleiding en een eigen bedrijf starten.
Nadat ik eenmaal had geaccepteerd dat ik een nieuw leven heb was ik een stuk gelukkiger.
Hoe moeilijk dit ook is, ik was ongelukkig en ga er hard voor werken om gelukkiger te worden dan ik ooit ben geweest.

Mijn 2016 word mooi. Met mijn eigen gezinnetje, positieve mensen om me heen en doen wat ik altijd heb gedaan. Genieten van mn leven en nu dan ons leven.
Een goeie echtgenote zijn en een super moeder!

2016 kom maar op..ik kan je aan !!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mona
  december 18, 2015 at 19:38

  Wens je alvast een goed 2016

 • Reply
  Rachel
  december 20, 2015 at 18:42

  Je hebt een mooi jaar gehad! Wens je een nog beter jaar in 2016

  • Reply
   Ciska Lala
   december 20, 2015 at 21:32

   Dank je wel..Wens jou ook een goed 2016!

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: