Food

RECEPT: ZOETE AARDAPPEL FRIETJES !!

Dat ik gek ben op frietjes, dat wist je misschien al. Een kleine verslaving die ik heb overgehouden aan mijn zwangerschap. Maar zoete aardappel frietjes!! Oehh..die zijn echt hemels. Je kan zoete aardappels op heel veel manieren verwerken in je maaltijd, grillen of wat dacht je van een salade. Ik vind ze allemaal heerlijk. En wist je dat een zoete aardappel helemaal GEEN familie is van de gewone aardappel!!
Nee, het behoort tot de knollen! Healty stuff dus!
Genoeg gepraat, ik ga je laten zien hoe ik ze klaar maak.

Wat heb je nodig:

Zoete aardappels
Zwarte peper
Zout
Komijn (poeder)

Aan de slag:

Verwarm de over voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier klaar op de bakplaat. Was de aardappels en snijd de aardappels in mooie friet vormen. Nee, we schillen de zoete aardappels niet. Ja, de zoete aardappels zijn heel stevig dus je hebt een goed scherp mes nodig.
Zodra alles mooi is gesneden leg je de zoete aardappel frietjes op de bakplaat. Strooi nu de kruiden, zwarte peper, zout en komijn, over de frietjes. Daarna gaan ze de oven in voor 20/25 minuutjes.
Ik gebruik verder geen olie want op deze manier vind ik de zoete aardappel frietjes het lekkerst.

Resultaat

En klaar is kees. Ze zien er heerlijk uit en de keuken ruikt lekker zoet. Ik eet ze het liefst met truffel mayonaise. Dit omdat de frietjes lekker zoet zijn met een tegen smaak van de pittige truffel mayonaise.
Hou er wel rekening mee dat zoete aardappel frietjes compleet iets anders zijn de de gewone aardappel frietjes. Maar wel super, super lekker!!

Heb jij al wel een zoete aardappel frietjes gehad en wat vond je er van? Let me know!

Liefs en eetsmakelijk, Ciska!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: