Food

HEERLIJKE GEZONDE LINZENSOEP KIDSPROOF

Ik ben dol op soepen! En sinds ik met Ferdi samen ben ook helemaal gek op linzen soep. Het wordt hier in huis tenminste 1 keer per week gegeten en valt super goed in de smaak bij Ilayla. Deze soep zit boordevol groenten en serveer ik altijd met nog wat Turks brood en salade.

BENODIGDHEDEN

1 ui
2 knoflook teentjes
Roze linzen, 350 gram
Zwarte peper
Zout
1 tl gerookte paprika poeder
1 tl tomaten puree
1 grote aardappel
1 tl komijn poeder
Peterselie
Olie
Middel grote soeppan
1 citroen

 

Snipper de ui en de knoflook. Fruit het uitje aan in de pan. Doe dan alle specerijen en de knoflook erbij en bak 2 minuutjes mee ( zout en peper op smaak).  Schil en snijd daarna de aardappel in kleine blokjes en bak deze ook mee. Intussen doe je de linzen in een zeef en was je deze goed schoon en voeg ze te aan de pan. Fruit de linzen even mee en voeg daarna 1,5 liter gekookt water toe.
Laat de soep lekker lang koken tot alles 1 geheel is geworden. Ik laat de soep een uurtje staan zodat alles gaar is. En doe op het eind nog even de staafmixer in de pan. Laat de soep hierna nog 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Garnering: rode peper reepjes, peterselie en een een beetje verse citroen sap.

MOMMYTIP:

In een week dat Ilayla niet genoeg groenten binnen heeft gehad voeg ik op het begin nog een flinke wortel toe en bak ik in een aparte pan nog even wat spinazie met een uitje en knoflook en dit voeg ik op het eind nog toe. Je kan eindeloos variëren met deze linzen soep. Een goeie salade erbij, Turks brood, hummus, olijven alles er op en aan je hebt een heerlijke lunch of diner! Heb je het recept gemaakt? Laat mij dan even weten wat je er van vond!

Deze soep heeft veel aandacht en liefde nodig en zal je heerlijk smaken!
Liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: