Food

FOOD HOTSPOT GRONINGEN #5 : FLINDERS CAFE ( KIDS PROOF )

Tijd voor een nieuwe Groningse Hotspot namelijk Flinders Cafe! Gelegen aan het schuitendiep en op loopafstand van de Poelestraat. Ik vind het altijd heerlijk om bij het water te eten. Een heerlijk plekje in onze mooie stad. Kijk je mee?

Bij Flinders Cafe Groningen kun je terecht voor heerlijke restaurantgerechten. Denk aan Black Angus Steak, zeewolf uit oven & gestoofde vongole, slow cooked roasted shortrib , de Flinders Wagyu burger en een burrata met groene asperges. Met de lunch bieden we onder meer een rijke variatie aan sandwiches met ambachtelijk brood van ’t Vlaamsch Broodhuys en lekkere salades.

Flinders Café maakt gebruik van veel biologisch ambachtelijke kwaliteitsproducten. Zo is alle vis op de kaart MSC gecertificeerd en het vlees van duurzame kwaliteit. Er staan veel vegetarische opties op het menu

Er is een een Flinders Cafe in Hilversum.

Bij aankomst werden wij heel aardig ontvangen door een dame die ons de tafel wees. Een tafel aan het raam, yess!! Ik hou er van om tijdens het eten lekker mensen te kijken dus ik was blij. De eerste indruk was heel warm. De aankleding was leuk, het personeel was aardig en er hing gewoon een lekkere sfeer.
Flinders is geen restaurant maar een café. En die sfeer vind ik wel fijn. Aangezien het buiten super koud was ( binnen aangenaam warm) warmde ik mijzelf op met een lekker glas rode wijn, Merlot.

Meestal als ik ergens ga eten voor een Hotspot artikel kijk ik van te voren al in de menu kaart. Niet alleen omdat ik nieuwsgierig ben, maar ik vind het ook zonde van de tijd om te gaan wikken en wegen wat ik wel of niet wil eten.

De menu kaart is letterlijk 1 pagina. Heerlijk, ik kan er slecht tegen als ik ergens ga eten en eerst een heel boekwerk door moet. Gewoon plain and simple, dit is de kaart! Ondanks dat het maar 1 pagina is, is de kaart heel gevarieerd. En een plus punt, zoete aardappel frietjes!! My fave. Wat ik ook super leuk vond was het gedeelte voor de kids. Flinders heeft door dat kinderen niet alleen patat, frikandel of pannenkoeken eten. Ik kom het echt zo vaak tegen dat de kinderkaart gewoon crap is, nou hier dus niet. Ik ga hier zeker een keer met m’n meisje lunchen.

Dit was trouwens ons plekje bij het raam en dat is the husband!

Voorgerecht.

We bestelde samen een portie nachos’s met salsa, guacamole en sour cream. Dit bestel ik trouwens heel vaak als ik ergens zit te eten of borrelen dus ik merkte gelijk al dat dit vers was. De guacamole was zelf gemaakt en volgens mij was de zure room ook zelf gemaakt. Het had namelijk niet een super dikke structuur. Het was in ieder geval, vers en lekker.

The food has arrived!!

Ik koos voor de soft taco’s met kip en avocado en Ferdi ging voor de black angus steak. Als bijgerecht had ik uiteraard de zoete aardappelfrietjes en Ferdi ging voor de gewone. Super plus punt, er werd kippen dij filet gebruikt in plaats van kipfilet. Als ik ergens niet van hou is het wel kipfilet. Het wordt altijd super droog want het zit natuurlijk volgespoten met water en het is gewoon niet lekker van smaak. Maar ik was dus wel heel blij met deze kippetjes! De taco’s waren goed gevuld en de steak was goed bereid. De frietjes kregen wij helaas niet op. Maar het hoofdgerecht was heerlijk!

Ik heb nog even getwijfeld of ik voor een dessert zou gaan maar ik zat lekker vol. Zou ik nog een toetje nemen dat zou het mijn heerlijke volle gevoel verpest hebben, ja ik denk echt zo haha.
Maar de volgende keer ga ik zeker een toetje nemen want ik zag er heerlijke dingen tussen staan.

AANRADER:

Ja, je kan het natuurlijk al raden. Ja! Ik vind Flinders zeker een aanrader. Het eten is lekker en vers, personeel is aardig en behulpzaam en er hangt een hele chille sfeer.
De kaart voor de kids is ook echt een super plus punt dus ik zou zeggen, ga er zelf eens heen, je gaat geen spijt krijgen.

Wij hebben er weer een leuke hotspot bij! Heb jij nog leuke ideeën voor een hotspot? Laat het mij even weten!

Liefs Ciska

Flinders Cafe Groningen

Openingstijden:
DO-ZA : 11.00 uur – 2.00 uur
ZO-WO: 11.00 uur – 1.00 uur

Nieuweweg 2/Schuitendiep 54
9711 TD Groningen
050 7370242

 

FOOD HOTSPOT GRONINGEN #3 : BAQ BROOD & CAFE (KIDS PROOF)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anişa
  maart 20, 2018 at 18:55

  Ziet er super leuk uit en dat eten ziet er lekker uit en de menu kaart ook goed haha, ik wil daar ook keer heen🙈😂

  • Reply
   Ciska Lala
   maart 26, 2018 at 12:27

   Jaaa het was ook echt lekker!! haha gaan we een keer samen:P XXX

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: