Food

FOOD HOTSPOT GRONINGEN #3 : BAQ BROOD & CAFE (KIDS PROOF)

Groningen zit vol toffe hotspots om lekker een happie of een bakkie te doen. Daarom probeer ik elke keer weer een nieuwe plek uit, in plaats van elke keer naar de zelfde spot te gaan. Vandaag neem ik jullie mee naar BAQ in de super gezellige Folkingestraat in Groningen.

Ga je mee?

“BAQ is een eigentijdse ambachtelijke bakkerswinkel annex broodcafe in hartje Groningen. Gevestigd in de Folkingestraat tussen diverse versspecialisten in het leukste winkelstraatje van Nederland. Je kunt er terecht voor de puurste ambachtelijke desem, spelt, volkoren en meergranenbroden van Groningen. Al onze broden worden iedere dag vers voor u gebakken in onze winkel!

BAQ kiest bewust voor de grondstoffen voor zijn producten. Zo verkopen wij biologische broden en ook e-nummer en lactose vrij brood. We werken nauw samen met lokale molenaars en boeren. Verbouwen we ons eigen spelt, rogge, tarwe en haver in het Drentsche Aa gebied in samenwerking met de Agrarische Natuur Vereniging Drenthe. Waarna het graan gemalen wordt door molenaar Mulder Pot in Kropswolde. Een geweldig mooie samenwerking met een prachtig product als eindresultaat. Brood zowel verbouwd als verwerkt in de regio. We kunnen onze klanten precies vertellen waar onze grondstoffen vandaan komen. Door ons duidelijke verhaal en visie op brood willen we nog meer mensen kennis laten maken met brood in zijn puurste vorm.”

Afgelopen week ben ik hier gezellig wezen lunchen met mijn schoonmoeder en Ilayla. Aangezien ik 80% van mijn tijd besteed met mijn meisje vind ik het super belangrijk om naar een plek te gaan waar ook zij welkom is. Ilayla vind alles heel interessant en wilt van alles weten over alles, dus een saai tentje is niet zo boeiend voor haar.
“Ons brood is veganistisch, e-nummer,lactose en suikervrij”.
Helemaal top!! Sinds ik mama ben let ik hier heel veel op en natuurlijk is het niet alleen goed voor Ilayla maar ook voor mij.
Ik koos voor de Zalm de luxe en mijn schoonmoeder de Kip de luxe. Ilayla is niet zo’n grote eter dus die kreeg een bordje zodat ze met ons mee kon eten.

Tijdens het wachten op ons broodje heb ik even met Ilayla rond gekeken in de bakkerij. Veel lekkernijen, van zelfgemaakte koeken, jams, sapjes en je vind er zelfs de Pindakaaswinkel. Ilayla keek haar ogen uit!

AAN TAFEL !!

Wij kozen trouwens voor het donkerste brood. Waarom? Omdat we beide denken dat dit het meest gezondste is, toch moeders?
Ilayla kreeg intussen nog een zelfgemaakte krentenbol en at nog even wat koekjes die wij kregen bij onze thee.
De broodjes zijn vers gemaakt, in een open keuken. Dus als je wilt kan je zien wat er allemaal gebeurd, dat vind ik altijd wel fijn, niet dat ik dat doe maar wel leuk om als afleiding te gebruiken voor je kindje. De broodjes waren lekker! Goed belegd, niet teveel en niet te weinig en het werd netjes opgediend op een super leuk roze bordje. Ilayla wilt nu ook roze bordjes, sorry Ferdi!

Verder kan je bij BAQ terecht voor hele mooie taarten. Van muziektaart tot een echte mooie barbietaart. Mocht je een bruidstaart willen dan kan je altijd even contact opnemen. Je kan er terecht voor een luxe hightea of gewoon om wat lekker mee te nemen voor thuis. Wat dacht je van deze grote merenques hier boven. OMG! Ik heb er niet een paar meegenomen maar nu ik de foto zie krijg ik er zin in, haha. Misschien moet ik van het weekend maar eens langs gaan.

AANRADER?

Ja zeker! Ilayla vond het er super leuk. Het was er gezellig, iedereen kletste gezellig met haar. Ze mocht even kijken bij de grote brood oven en ze kreeg een kijkje bij het cake maken. Ze vond het eerlijk waar heel leuk. Uiteraard is er ook een speelhoekje waar ze even heeft gezeten, maar er is zoveel te zien voor de kleintjes, dus vermaken doen ze zich zeker wel. De roze muur en bloemetjes muur waren zeker ook een grote hit!

Het eten was lekker,vers en het is zeker een plek die ik kan aanraden. Dus heb je binnenkort een leuke lunch afspraak in Groningen of wil je een leuke high tea met vriendinnen, neem dan zeker even een kijkje bij BAQ.

BAQ Brood & Cafe

Folkingestraat 19
T: (050) 553 59 11

Openingstijden:
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 9.30 – 18.00 uur
zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
zondag: 11.00 – 17.00 uur

Mocht jij een leuk idee hebben voor een hotspot, waar jij misschien al wel of juist niet bent geweest? Stuur mij een berichtje! En neem ook eens een kijkje bij de vorige Hotspot Vapiano Groningen. 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Kim
    januari 27, 2018 at 16:57

    BAQ is zo leuk! Fijn dat jullie het zo naar je zin hebt gehad ♡

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: