Food Lifestyle

WAT IK EET OP EEN DAG | GAAT DIT NOG GOED?

Hai babes!

Vandaag laat ik jullie zien wat ik heb gegeten op 1 dag. Ik ben nu al een tijdje aan het struggelen met mijn gewicht en wordt er serieus gek van en een tikkeltje onzeker. Vaak krijg ik te horen ” ach je bent niet dik” of ” ja maar je bent mama, dus het mag”. Nee! Ik wil het niet. Ik wil niet zeggen dat ik super dik ben maar ik ben gewoon weg niet tevreden. Maar mocht je mij langer volgen dan weet je dat ik hier al een tijdje mee bezig ben.

Sinds een tijdje houd ik in de app: MyFitnessPal bij wat ik eet en drink en hoeveel voedingswaarden er in mijn voeding zit. En ben er achter gekomen dat er 2 punten zijn waar ik tegen aan loop. Het grootste punt is het weekend, vanaf vrijdag avond heb ik het gevoel dat ik alles mag eten wat ik wil, niet goed. Het tweede punt is te weinig eten. Ik eet dan gezond en soms te weinig en dan krijg ik een soort van honger aanval in de avond en dan eet ik van alles en nog wat. Hierna voel ik mij zo rot!

Verder heb ik ook al een dikke week niet gesport. Overdag ben ik natuurlijk met Ilayla, ik werk tussendoor en in de avonden werk ik ook. De balans is dus lekker ver te zoeken. Vanaf vandaag gaan we proberen de balans weer terug te vinden met als eind doel dat ik mij weer lekkerder in mijn vel voel.

De eerste weging was op maandag 8 januari:

Maandag 8 januari. Gewicht: 57.4 kg
Maandag 22 januari. Gewicht 57.3 kg.
Vrijdag 2 februari. Gewicht 57.1 kg.

Er zijn veel mensen die zeggen ” je moet niet letten op je gewicht maar op hoe je er uit ziet”.  57.1 Kg was mijn gewicht toen ik net zwanger was. Dus die cijfers heb ik nu eenmaal gezien. En ik let daar dus wel op.
Mijn eerste doel is op 55 kg komen en vanuit daar, ik ga er van uit dat ik dat goed eet en sport, wil ik langzaam richting de 50 kg.
Dat wilt niet zeggen dat ik 50 kg wil wegen maar ik wil er wel in de buurt komen. Tegen die tijd zal ik meer naar mijn lichaam kijken ipv het gewicht en de vetjes.

 

BREAKFAST

Gewoon iets wat ik een keer wou proberen. Ik houd namelijk absoluut niet van havermout, maar je moet alles een keer een kans geven.
Ik vond het lekker en wat ik belangrijk vond, ik was minstens 3 uur lang vol en kreeg honger.

Calorieen: 221.
Nadeel: er zit suiker in toegevoegd

Tijd voor lunch. Ik eet hier een speltbol, met een handje sla, een half plakje kaas en een stukje Krokante Vega Schnitzel van VegaFit.
Waarom een stukje, ik gaf Ilayla ook een stukje naast haar eigen lunch. En ik vond een hele plak kaas teveel voor zo’n kleine broodje.
Je kan in de app bijna alle producten wel vinden en aanpassen hoeveel gram je er van eet. Ik het een weegschaaltje thuis en daar op check ik dan hoeveel ik eet.

Calorieën: 503
Ik vond dit best veel maar ik heb echt een hele lange tijd geen honger gehad.!!

Een heerlijk recept van Fajah Lourens. Spelt penne met pesto.

Jongens na het eten van dit begon ik mij te beseffen dat dit niet gaat werken. Sporten, de ene keer 3x per week met een pauze van 3 weken en dan weer een keer. Het werkt niet. Ik ben niet meer gemotiveerd.
Ik wil gezond eten omdat het goed is voor mijn lichaam, ik wil lekkere dingen eten en ik wil een beter lichaam. Ik ben serieus waar niet tevreden. Als iemand nu zegt je moet ik bikini dan zou ik heel hard weg rennen. ” ja maar je bent een mama” ja dat weet ik. Maar deze mama wilt gewoon een lekker lijf. Klaar.

FUCK IT !!

Tijdens het het VIP Bloggers ontbijt leerde ik een super leuke mama kennen, een fit mama met een eigen sportschool. En ik was verkocht. Ik besloot thuis dat ik ging stoppen met zelf en alleen sporten en les te gaan volgen bij haar. Alsof ik het licht had gezien. Ik ben het gewoon zat. Ik merkte aan mijzelf dat ik wijdere kleding ging dragen en het maakte mij heel onzeker. Dus we gaan het anders doen!!

Vanaf dinsdag 6 maart begin ik met Small Group Training. Je traint in een kleine groep met een personal trainer. Ik begin met 2x in de week en dan 4 weken. Ik weet nu al dat ik kapot ga maar dat dit echt goed gaat zijn voor mij, mijn gezondheid en mijn zelfvertrouwen.

Dus vanaf nu, gezond eten, niet onnodig sporten en dan snoepen en in de zomer lekker in bikini. Laat deze make-over beginnen!!

Hoe vaak sport jij? Of sport je niet? Ik ga echt kapot vanaf volgende week. Hou mijn YouTube kanaal in de gaten, daar hoor je precies hoe het ging en dan zal ik snel weer een update plaatsen!

Liefs Ciska

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: