Food

Broodje Pollo Verdi

Hoe heerlijk is het om een man te hebben die houdt van koken en lekkere broodjes maken. Normaal ben ik van de “catering” maar in het weekend gaat Ferdi los in de keuken.
En speciaal voor jullie vandaag een heerlijk broodje.
Kijk je mee?

broodje
Wat heb je nodig?

2 sneetjes van je favoriete brood
1 avocado
1/4 ui
1/2 tomaat
Ketoembar
Knoflookzout ( als je dit niet hebt mag je ook gewoon zout gebruiken )
Zwarte peper
Kipfilet ( broodbeleg )
Rucola
Olijfolie

Om te beginnen, maak de guacamole. Ontpit de avocado door hem in de lengte door midden te snijden. Je snijdt dan om de pit heen. Draai de ene helft los van de pit en haal de pit uit de andere helft.
Nu kan je gemakkelijk de avocado uitlepelen. De avocado hoef je verder niet te snijden, deze pureren we later met een vork. Snipper de 1/4 ui en de 1/2 tomaat. Gooi alles in een kom en ga er
lekker door heen met je vork totdat je een smeerbare guacamole hebt gemaakt. Nu gaan we de guacamole nog wat meer op smaak brengen met wat kruiden, beginnend met peper en knoflookzout.
Heb je geen knoflookzout? (Kan ik begrijpen, dat hebben wij ook maar uit een kerstpakket.) Pak een teentje knoflook, gooi hem door de knoflookpers in een bakje, of gebruik je vijzel om de knoflook te pureren. Doe dat door de guacamole en voeg wat zout toe naar smaak. Op het moment dat ik het broodje maakte, had ik geen verse koriander in huis. Wat we wel altijd hebben liggen is ketoembar, ofwel gemalen korianderzaad. Hou je niet van koriander, dan kan je best ketoembar gebruiken, dit smaakt echt anders dan verse koriander blaadjes. Doe gewoon een beetje, dat geeft net dat beetje extra
aan je guacamole. Nu gaan we de sneetjes brood toasten. Ik hou van licht getoast brood, jij misschien wat meer getoast, dus lekker naar jou smaak toasten! Nu zijn we op de moeilijke gedeelte aangebroken: Het beleggen van je brood. Smeer de guacamole op je sneetjes brood, rol vier kipfilet plakjes op. Heel belangrijk: leg twee rolletjes op een snee brood.
Maak het af met wat blaadjes rucola en smullen maar!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: