Beauty

Hair Musthaves

” Als je haar maar goed zit “!! En dat is zeker waar. Je haar is één van de opvallendste dingen die andere mensen van je zien. Een soort van visite kaartje. Denk maar eens aan de mensen in je eigen omgeving. De ene heeft een mooie volle bos en wast het bijvoorbeeld elke dag en de andere heeft kort pluizig sluik haar. Hoeveel doet zo een coupe met je uitstraling?
En wat te bedenken als je eigen haar niet goed zit ” BAD HAIRDAY”  iedereen kent deze uitspraak.
Daarom is mijn haar één van de dingen waar ik best meer geld aan wil uitgeven.
Vandaag laat ik je 3 van mijn “Hair Musthaves” zien.

Leer altijd eerst je eigen haar goed kennen

20160722_115535641_iOS

Ik ben niet vies van een lekkere warrige coupe. Lekker veel volume en net genoeg glans, zodat het niet echt warrig lijkt of vies. Een tijd geleden was in in de Bijenkorf in Amsterdam en kreeg ik een heerlijke haar behandeling van een geweldige jongen die echt goed was met zijn handen. Ik was namelijk opzoek naar een goeie droogshampoo die ook genoeg structuur gaf en had al eens eerder gehoord dat de droogshampoo van Balmain echt geweldig was.
Zoals een goeie hairstylist zou moeten doen, vroeg hij wat ik precies wou. Hoog en voluminous haar, Kardashian Style. Hij kwam aan met deze ” Texturizing Volume Spray”. Het is een soort van combinatie van een droogshampoo en een textuur spray. Het geheim zit hem namelijk niet alleen in het product maar ook in de manier waarop je het gebruikt. Gooi je haar naar voren, spray de spray goed tussen je haren en masseer het een beetje in. Gooi je haar terug naar achter en kneed het een beetje door en je bent klaar. De investering waard want Oh jongens wat voelde ik me fijn met dit haar. Je snapt dat dus aan te raden is!

Balmain Texturizing Volume Spray is verkrijgbaar bij de Bijenkorf in Amsterdam of online  voor € 26,50-
LET OP: dit product bevat alcohol, laat dit je niet tegenhouden om het product te kopen. Het zorgt namelijk deels voor de textuur die je krijgt in je haar.

 

20160722_115547547_iOS Iets wat een goeie coupe afmaakt zijn uiteraard je punten. Zien deze er dood en gespleten uit dan maakt het niks uit hoe het aan de bovenkant zit. Laten we eerlijk zijn, het verpest het geheel. Verzorgen is dus ook heel belangrijk.
En ik bedoel niet om de 4/6 weken naar de kapper gaan om je te laten bij punten, nee degelijke verzorging. Dit doe ik nu al een aantal jaar met de treatment van MorrocanOil. Deze haar olie is gemaakt op basis van arganolie en zit vol antioxidanten. Het herstelt beschadigd haar en zorgt ervoor dat het er gezond uit blijft zien. Ondanks dat het een olie is, maakt het je haar niet vet. Ik gebruik het of zowel vochtig als droog haar en alleen maar in de punten.
Mijn man gebruikt het ook wel eens voor in zijn baard en vind het ook fijn, hij is een persoon die niet zomaar iets in zijn baard “smeert” dus dat zegt genoeg.
Dit zijdezacht gevoel voor in je haar kan je bestellen via de website van John Beerens  25 ML voor € 16,90-  100 ML voor € 44,90-

 

 

20160722_115611958_iOS

Dit is gewoon zo klaar als een klontje. Je hebt een goeie borstel nodig, net als je voeten goeie schoenen nodig hebben en een timmerman goeie gereedschap. Want dat is het eigenlijk. Een aantal jaar geleden gooide ik alle goedkope borstel en kammen weg en kocht de “Tangle Teezer”.
Toen ik de borstel binnen kreeg dat ik , waarschijnlijk net als 90% van de mensen,  “wat is dit voor een paarden borstel’.
Het zag er vrij cheap uit en had plastic “tandjes”. Lange en korte. Maar wat heb ik mij vergist. Dit is een super borstel. Vooral als je wat dikker haar hebt. Omdat de tandjes vrij flexibel zijn, blijft de Tangle Teezer niet vast zitten in je klitten en kan je alles makkelijk en vrij pijnloos uit borstelen.
De roze is een grote orginele versie en de zwarte is een kleine die ik altijd in mijn tas heb. En wat ook nog eens heel belangrijk is, de Tangle Teezer is makkelijk schoon te maken, gewoon onder de kraan. Want het schoon houden en maken van borstels is iets wat ik en vrijwel iedereen niet leuk vind om te doen.

De Tangle Teezer is verkrijgbaar bij de Douglas het grote formaat is € 14,95- en de kleine € 15,95-  deze is duurder omdat er ook nog een deksel bij zit die je er op kan doen, zodat je deze makkelijk mee kan nemen zonder te beschadigen. 

 

 

 

 

 

Let op, voordat je zomaar haar producten gaat aanschaffen. Leer altijd eerst je eigen haar goed kennen. Wat doet je haar met bepaalde producten en hoe gebruik je wat.
Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat wanneer je je eigen haar goed kent, je er veel minder moeite voor hoeft te doen.

Liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: